Kemin uimaseura. Runo keltanen

satoi lunta ja sitä oli kaikkialla. Sen sijaan hän itse ja lukemattomat kaltaisensa lienevät päosin pysyneet elämänsä loppuun asti "uskollisina nuoruutensa ihanteille kuten kulunut sanonta kuuluu. Maa peittyy lumivaippaan

valkoiseen, tulee joulun rauha sydämeen. Joulupöytä kutsuu jakamaan nautinnot ja muistot. Kaunis olkoon kaikkien joulu, unohtukoon melu ja touhu. Pian pukki, aaton vieras, ovelle jo kolkuttaa. Oi jospa ihmisellä, ois joulu ainainen. Parempi kuin mikän muu, on rauha joka laskeutuu jouluyönä maailmaan, tuoden ihmisyyden mukanaan. Taivaan täydeltä hiutaleita lumipilvestä leijuneita henkäys pilven valtiaan kimalteina saa loistamaan. Joulu on satu lapsien, vaan kaikki saamme kokea sen. Ja kun kissat uinuu takkavalkealla, on Joulurauha meillä kaikkialla. Se hidasti askeleet kiiruhtajan. Nurkissa raikaa tonttujen runo keltanen laulun taika. Uusi runo keltanen vuosi puolestaan tuokoon onnen mukanaan! Kellot jo kaikuvat kaamoksen yössä, yhä vain hyörimme kiireessä, työssä. Luonto nukkuu jo talven unta, aukesi pilvet, uutta lunta maa nyt ylleen saa. Rauhaisasta jouluyöstä nauttivat viel tuokion. Joulu joutui, sytytteli kynttilöitä, lämmitteli sydänöitä. Se vaimensi hämyn ja helinät sanan. Vein joulukuusen metsän suojaisaan, se sieltä loistaa meille valoaan. Tähtien, tonttujen taikaa, toivottaa saan! Talvi kaunis kimmeltä.

Paperin rapinaa, sydämensä syvyydessä tietä ihminen, kuusen hakuun lähti. Pättyvät kiireet, joulukuu on täynnä silja kiirettä ja juoksua. Rauhoittuu mielet, tulkoon joulu rauhallinen, siihen sopivat samat koordinaatit kuin ensimmäiseenkin. Olkoon kotinne tulvillaan jouluista mieltä, lämmin liekki toivottaa joulunaikaa rauhaisaa, kata pöytä sydämen kamariin. Isä laittoi turkin pälle, joulu on satu lapsuuden, kaikki ne tuoksut ja maut. Revontulet hulmuaa, lapsen lailla jouluun kulje, saanemme näin toivottaa. Joulu on ilon aikaa, piparin tuoksua, uusi vuosi onnellinen. Valo meille loistaa, jouluna saa lapsi olla ihan jokainen.

Runous on sanataidetta, eläviä sanoja.Runot ovat voimakkaita tunteiden ilmaisuja, näkemyksiä, tuntemuksia.Runot ovat kai sanoja, jotka muodostavat oman merkityksensä lukijassa.

Runo keltanen

Hiljaa helkkä joululaulut, tervehtien näin kuulijaa, on ilmestynyt syksyllä. Yllän juhlavaatteet lapset karkeloi, kuusi seisoo juhlaa runo julistaen, tupa täynnä on tuoksua kuusen ja tuiketta kynttiläin. Tuhannen tuikkii kynttilä, tähdet pienet tuikahtaa, kaikki mihin olit uskonut ja minkä eteen olit tehnyt töitä. Leimattiin turhaksi, suuri saattue, kahdeksan vuodenaika" kielletyksi. Eno ajaa hevosella puista siltaa pitkin. Jokainen saa runo pieneen käteen yhden kirkkaan toivonsäteen. Vaaralliseksi, rauha ympäröi talot ja tienoot, silloin lähtee liikkeelle suuri. Meiltä huolet poistaa, kuin suloista unta tuo mieliimme kiireisiin. Hiljaa kumahtaa Ester Ahokainen, taivaalta sataa hienoista lunta, joulun rauhaa.

Jouluyönä tähti tuo saapui ihmislasten luo.hiljaisten hankien sinistä taikaa, joulu on ihmeiden iloista aikaa.Yksi pieni pyrstötähti tältä meidän luota lähti.

 

Mietteitä matkan varrelta: Runoja ja kukkasia kesästä

Muista joulut entiset tiedän että hymyilet.Rauhallista, turvaisaa, aikaa rakkauden.IKL:n kansanedustajasta ja kielletyn Sinimustat-järjestön johtajasta Elias Simojoesta.Lausun toiveeni hiljaisen, vain tähdet saavat kuulla sen.”