Saapuneet lennot. Kannen hitsaus

hitsausta ja suunnitelmaksi saatiin että kansi upotetaan esin laihaan lipeä nesteeseen ja annetaan likojen liueta irtin ja sen jälkeen kansi upotetaan puhtaaseen veteen ja toivotaan että kansi puhdistuu

riittävästi. En uskonut että voi toimia, mutta mutta. Ja ei ole huokosta enän? Jos jollakin tulee jotain ideoita niin niitä otetaan vastaan innolla. Itse en ole kokeillut, enkä usko ihmeaineisiin, mut kaverille annoin yhden purkin kun sen ajokki (ha) teki painetta järjestelmän, eikä siinä ennen kansiremonttia ollut mitän menetettävä. Onko kellän hitsattua kantta autossaan? Mitä muuta mies vielä tarvitsee? Tämän toivotaan vähän vähentävän kannen jännityksiä hitsauksen jäljiltä. Onko kenelläkän kokemusta alumiini sylinteri kannen täytös/korjaus hitsaamisesta? Ennen koneistusta kansi lämmitetän vielä 200-300 asteeseen ja se pidetän siinä 1 tunnin verran. Kaverilla on 20tkm kokemus diisseli volvon kannesta, ja toisella mersussa varmaan 100tkm. Jos kansi ei puhdistu riittävästi niin sitten kehitellän jotain uutta. img srcicon_smile_f border0 alignmiddle Nätti parin millin kolo. Tämä on siis suunnitelma jota yritämme ensin erilliseen vaparin koneen kanteen. Se siivu halkaistiin vielä halkeaman suuntaisesti joten nähdän miten vesikanavat intiimihieronta liikkuvat kannessa. Seetin paikkojen koneistuksen jälkeen seeteille tehdän seetien paikalleen iskemiseen tarvittavat tuurnat ja seetien kylmennykseen tarvittava kylmennys pönttö jonka läpi puhalletaan hiilidioksidia. Koskisen Karilla oli joskus sellaisia filmipurkin kokoisia/näköisiä paikkausaine purkkeja myynnissä. Seeteille tulee hintaa 12 euroa kappale. Kauno Koskinen Oy Hartola puh. Seetien asennus suoritetaan myöskin koti oloissa jolloin kansi lämmitetän. Onko tietoo onko kannen hitsaus kuinka pitkäaikainen ratkaisu? Kerran on jo hitsattu,mutta jos tarttee uudelleen tehdä niin tuleeko siitä enä mitän? Multa kerran yksi ammattilainen pilasi yhden kannen hitsaamalla kylmänä, piti kyllä testeissä hitsauksen jälkeen. Mulla 525 tds kansi halki kahesta kohtaa. Uus kansi maksaa 1500. Hitsaus on sitte toinen vaihtoehto kuulemma.

Kannen hitsaus

Historicluokan Opel BMW kansityöt kysy myös muihin merkkeihin. Mutta nyt siis tässä metallimiesten kesken mietiskeltiin tässä illan pimeinä tunteina ja todettiin että minullahan kädet on 2 kappaletta vapari koneen kansia jotka ovat myöskin halki. Ammattitaitoinen yritys joka on valmis auttamaan oli ongelmasi pieni tai suuri. Hintaan sisältyy vinkkejä ja konsultaatioapua koskien moottorinviritystä.

Kannen hitsaus

Turbomoottoreiden suunnittelu kokonaisuus virtausmittaukset 100150 asteeseen ja seetit, kysy päivän hinta, pistelen päivitystä vapaamuurarit rauma ja kuvia projektin edetessä. Teemme läheistä yhteistyötä moottorialan ammattilaisten kanssa. Onneksemme totesimme että tavaraa oli aika paljon palotilan ja vesikanavan sää espoo 10 päivää välissä joten hitsaamisesta ei tule ongelmaa.

 

Tuorla - kaikkea maan ja taivaan väliltä Tuorlan Majatalo

Vein kannen tänän jo hitsaamoon ja lupasivat huomiseksi takas.Näin ainakin suunnittelimme mutta saapas nähdä miten käy.Kesällä 2009 uusittu laitekanta.”