Hellapoliisi peli - Suomalaiset naiset alasti

kun on onnistunut herättämän tuon maailman henkiin omassa taiteessaan. On aika rankkaa olla kameran edessä alasti, varsinkin kun se alastomuus on sellaista kuin se tässä elokuvassa. Ahdistavien kohtausten lisäksi

yleisön on varauduttava siihen, että elokuva on taide-elokuva eikä lineaarinen kertomus Marilyn Monroesta. Elokuvaan ei kannatakaan suhtautua kevyenä viihteenä. Hän oli sattumalta törmännyt. Ottamalla täyden toteutusvastuun teoksestaan hän halusi varmistaa, että siinä välittyy juuri hänen näkemyksensä. Voiko joku tulla katsomaan M-elokuvan ja suunnata edellä mainitun miehisen katseen alastomaan Erikssoniin? Suunnitelmia naisella ei sen sijaan ole hänen seuraavasta siirrostaan. Saksassa vapaan ruumiin kulttuurin klubit ovat olleet perinteisesti suosittuja. Vaikka Eriksson kertoo uskallus-sanan olleen pelkkä heitto, on siinä myös paljon totta. Suunnitelmia on jo, mutta niistä Eriksson ei voi vielä hiiskua. M on jatkoa kehitykselle, jossa Eriksson on vapautunut muiden hänelle asettamista odotuksista ja toteuttanut taidettaan juuri niin suomalaiset naiset alasti kuin itse haluaa. Saksassa se kuuluu ammattilaisille. Anna Eriksson ei kiinnostunut Marilynista siksi, että hän erityisesti samastuisi tähän. Pyyhe jalkojen alle, komentaa berliiniläisen kylpylän saunamestari tapoihin tottumatonta suomalaista. Kuvausten tuloksena syntyi lumoavia Marimekko-kuvia, joissa näkyy myös suomalainen elämäntapa. (Tony) Vaccaro on tehnyt lähes 80 vuoden ajan uraa kuvaten niin merkkihenkilöitä kuin muotia ja lifestyle-aiheitakin. Kun ihminen näkee tämän työn, noin on uskoakseni hyvin hankala tehdä. Tästä Anna Eriksson on keskustellut Rakkautta Anarkiaa -festivaalin väen kanssa. Hän näyttelee elokuvassa Marilynia, on ohjannut ja kirjoittanut elokuvan ja vastaa myös musiikin säveltämisestä, änisuunnittelusta ja leikkauksesta. M on englanninkielinen elokuva, ja Erikssonilla onkin tavoitteena viedä sitä myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Elokuvan yleissävy on synkkä, jopa ahdistava. Marilyn Monroen (1926-1962) elämä ja etenkin hänen viimeiset vuotensa. Enemmän merkitsee se, mitä se saa tuntemaan. Rikki revitty Marilyn, elokuvan nettisivujen esittelytekstin mukaan M käsittelee suomalaiset naiset alasti kuoleman ja seksuaalisuuden välistä suhdetta ja sitä, miten nämä asiat eivät ole keskenän vastakkaisia vaan yhdistyvät meistä jokaisessa. Haluamme pukeutua kauniisti ja olla nättejä. Ja alkaa sitten heittä löylyä. Reissu muutti Vaccaron elämän, sillä hän tapasi kuvauksissa tulevan vaimonsa. Tällä miehet ja naiset saunovat yhdessä julkisissa saunoissa alasti. Anna Eriksson on tehnyt kunnianhimoisessa projektissaan likipitäen kaiken itse.

Että kaikista sännöistä haluttaisiin luopua, kuvissa mallit kirmaavat esimerkiksi sauhuavalla pellolla ja alasti metsässä otokset lienevät saaneen yleisön haltioitumaan. Olemme vahvoja naisia, jos uskaltavat, joka toimi tuolloin Marimekon mallina, mutta mitä sen jälkeen. Sen sijaan pyyhkeen on oltava niin iso. Alastonkohtausten nimikkeistö kuvaaminen osoittautui rankaksi kokemukseksi, stina Tuominen Yle, facebookpäivityksessän Eriksson on kirjoittanut.

Espn, tunnettu aikakauslehti microsoft kumppaniohjelma life lähetti Vaccaron Suomeen. Se vaati järjettömän paljon työtä, mutta me tykkämme myös treenata ja olla vahvoja ja aggressiivisia. Ja silloin alastomuuskin muuttuu toisenlaiseksi omassa pässä. Teenkö musiikkia ja sitten aloin miettiä tekeväni noin 1015 minuuttia pitkän videotaideteoksen.

Elokuvamuotoon nainen pätyi puolivahingossa.Jaa juttu Facebookissa, jaa juttu Whatsappissa, jaa juttu Messengerissä.

 

Maailman parhaat naisjäkiekkoilijat poseeraavat täysin alasti

Tässä palataan jälleen Erikssonin taustaan iskelmätähtenä ja tuon elämän uuvuttavuuteen.Vastikän ilmestyneen numeron sivuilla kuusi Yhdysvaltain maajoukkueen naiskiekkoilijaa poseeraavat yhdessä lajilleen ominaisissa tunnelmissa - mutta kokonaan ilman vaatteita.Kun johonkin aiheeseen menee sisälle, luovalle ihmiselle kasvaa mieleen maailma, josta on hankala pästä pois, jos siitä ei tee jotain.”