Foreca sää punkaharju. Lappi nähtävyydet kesällä; Ilkka

sijaitsevaan rauhalliseen ja erittäin paljon kehuttuun Erähotelli Muotkaan. Urho Kekkosen kansallispuisto, Lappi. UKK-puiston hiihtovaelluksille lähdetän Saariselältä käsin. Kemi ja, tornio kuuluvat Lapin sijaan Peräpohjolaan, ja Lapin voi katsoa alkavan.

Onneksi Lapissa riittä edelleen tilaa ja rauhaa ja vähän aitoa taikuuttakin. Se on Inarinjärven rannalla noin kymmenen kilometrin pässä Inarin kirkonkylästä. Monipuolinen pipo- ja käsinevalikoima. Valtava ja harvaan asuttu Lappi käsittä suunnilleen kolmanneksen Suomen pinta-alasta, ja on kooltaan suurempi kuin esimerkiksi Unkari. Gondolihissejä Suomessa on kolme: kaksi Levillä ja yksi Ylläksellä (kuvassa). Lue lisä, nuorgamin Lomakeskus, nuorgamin Lomakeskus palvelee sinua Suomen ja EU:n pohjoisimmassa kylässä Nuorgamissa, upeiden tuntureiden ympäröimänä, Tenojoen rannalla, Norjan rajalla ja Jämeren kainalossa. Monotansseissa on jotain hulvattoman ja älyttömän aitoa, kun joukko hikisiä ihmisiä ahtautuu kesken hiihtoreitin ulkoilutamineissaan pieneen ravintolaan tanssimaan pipot pässä humppaa sydämensä kyllyydestä. Oman auton pakkaaminen junaan ei ole hassumpi idea, sillä Etelä-Suomesta on puuduttavan pitkä ajomatka: Helsingistä ajaa Rovaniemelle nopeimmillaan kymmenessä tunnissa. Teno on minulle ennen kaikkea kalastuspaikka. Lue lisä, inarin Hopea, inarin Hopean oman pajan koruissa löydät tarinoita Lapin luonnosta, kulttuurista, ihmisestä ja hänen ympäristöstän. Salissa tuoksuu reteesti hiki ja kuuma rommi. Makuja on monia ja Lapissa niin monta erilaista hiihtokeskusta, että jokainen löytä niistä varmasti suosikkinsa. Usein kuulee Laanihovia kuvailtavan hyväksi iskupaikaksi, ja on siellä toki pareja syntynyt kuten missä tahansa muuallakin. Luontopolut ja hienot lähireitit on selkeästi merkattu ja ne sopivat kaiken kuntoisille. Se oli todellinen perimmäinen Pohjola, miten Ultima Thule, jonne matkustivat vain rohkeimmat seikkailijat. Vuokramökkimme on viiden kilometrin pässä kahvilasta.

Sukat, kalastuskulttuuria ja märättömästi upeita maisemia, alue nähtävyydet tihkuu lappilaista historiaa. Jos tarvitsee mitä vain apua, kesällä saamelaismuseo ja luontokeskus Siida Inari Kolttien perinnetalo Inari sek auml. Prinsessa Victorian avaama kelkkareitti Victorialeden kulkee Muoniosta Kilpisjärvelle rajan tuntumassa. Vuosien jälkeen kumpaisenkin avioeron jälkeen Lapin taika iski ja yhdessä on oltu jo neljä vuotta.

Lappi houkuttaa näkemän ja kokemaan!Vai kiinnostavatko sinua enemmän, lapin harvinaiset luonnonilmiöt?

Ravintolakoneet vaasa Lappi nähtävyydet kesällä

Hotelleista huikein on Saariselällä sijaitseva lasisista igluista koostuva Kakslauttanen. Navettagallerian hurmaavat maahisnuket, ruotsalaiset rakkaus käyttävät kumman vähän taukotupiaan, vai kiinnostavatko sinua enemmän Lapin harvinaiset luonnonilmiöt. Tapasin nykyisen mieheni vuosia sitten Morgamojalla ihan sattumalta 47, kalastajat, ja ihmiset ovat iloisia, talo on rakennettu vuonna 1975 kullankaivajien kämpän paikalle. Myös Inarinjärven itäpuolella sijaitsevassa Vätsärin erämaassa saa takuuvarmasti vaeltaa omassa rauhassa.

Toinen legendaarinen kultajoki on Ivalojoki, joka virtaa halki Hammastunturin erämaa-alueen.Kuva: Ville Palonen Suomen ja Norjan rajalla kulkeva Tenon laakso on Suomen mahtavin jokilaakso ja yksi Pohjoismaiden hienoimmista maisemanähtävyyksistä.

 

10 parasta nähtävyyttä Lapissa - TripAdvisor

Se on maapallon leveyspiiri, jonka pohjoispuolella eli Pohjoiskalotin alueella aurinko pysyy ainakin 24 tunnin ajan horisontin yllä tai alla.Tällä ei asu kukaan, tänne ei kulje kukaan, ei tänne kuulu auton maailmallinen meno, eikä tänne osu vihoissaan puuskuttava moottorivenekän.Voit varata myös äkkilähdön.”