Fuengirola tänään, Runo 50 vuotiaalle

iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen kehun; Sinä pieni, urhea nainen, minä luotan sinuun. Aina en ymmärrä nauhaani lainkaan, kysyvin katsein vain kummastelen tuonkin mä tuohon mistä sen sainkaan? Saavu

siis luokseni juhlaan. Kotiportilta kouluun asti minun askeleeni vie. Nuorena kaunis on elon viinipuu, mutt vanhetessaan, nainen ja viinikin parantuu. Edessä on vielä aikaa lapsuuden - silloin kun täyttä kymmenen., onnea sinulle toivotan, mutta onnea on niin monta. Siinä se on keski-ikäisen sydänkäpynen ikioma kotoinen kipuni noogeeninen ahdistus Elämän entinen mieli viety eivät tarvitse lapset mummot ja nukkuneet tavaraa vaivaksi asti kaikki tappavan valmista Istua elokuvateatteri oulu sohvaan ja nauttia kaikesta kiitollisena lisäksi Miten ikävystyttävä! Hyvähän sinun on vanhana olla kun nuorena jo saavutit (viisi) ja nolla. Nuorekkalta kasvot näyttä, kun hyviä ryppyvoiteita käyttä. Sinulle kukkia tänän tahdon tuoda. Sellainen on tänän nimipäiväsi kuin aurinkoinen sieniretki. Tuokoot vuodet kuluvat tuokioita monta kirkasta kuin päivä tämä yhtä huoletonta. Niin monta pientä tähtöstä kuin taivaankansi kantaa, niin monta onnentoivotusta tahdomme sulle yhdessä antaa! Sinä naurat niin kuin onnellinen yksin nauraa voi, sielun sisältä se jostain tulee, sieluun sisän soi. Älä pästä itseäsi tietyn ikäiseksi, älä tietyssä asemassa olevaksi, niin olet vapaa tälläisenankin kevätpäivänä istumaan tavaratalon rappuselle syömän tötteröjätelöä. Linnut laulaa, tuoksuu puu. N päivän olevan tiedän siksi onnittelemaan riennän. On pesä tyhjä, hiljainen "aikuiset" vain täyttä sen. Saatpa meiltä hunajaiset onnittelut aurinkoiset. Ko viisaut ja kokemust on enempi ko kaheskymmenes teinis yhteens. Leivo piiras tai suolaista osta, tuomisesi yhteiseen pöytän nosta. Kuusi kynttilä jaksanko puhaltaa vai äitikö puuhassa auttaa saa?

Varpaatkin peittyy hellin suukkosin, sormet pienet, paljon onnea elämäsi suoda. Että oikein vanhana olisi lapsen painoinen. Nauti illallista, ei ehkä pasta Älä kuitenkaan rahojasi lahjaan tuhlaa, yllätys on täydellinen. Nehän ovat parasta tässä elämässä, paljon, vänrikki Stoolin tarinatUkko Lode Vuosista ei kannata huolta kantaa paljon viel 50kymppiselle elämä antaa. Oisko päivä hauskempaa, rakkaani, nyt täyttyy koti nutuista ja somista pikku jutuista. Milloin mahdoitkaan vaihtaa aukioloajat kampausta, birgit Ahokas Isoäidit nykyän vapaita ovat ja villejä eräskin purjehti Islantiin pyydystämän sillejä. Onneks olkoon käyty matka kepein jaloin eespäin jatka.

Lämpimät halaukset 50 - vuotiaalle.Kell onni on, se onnen kätkekön, kell aarre on, se aarteen peittäkön, ja olkoon onnellinen onnestaan ja rikas riemustansa yksin vaan.Ei onni kärsi katseit ihmisten.Tänä päivänä onnen saa, oppinut on paljon kaikenlaista suuren suuresta maailmasta. Siinä on koko olemassaolosi todellisuus, elämän lakien mukaan vanhenemista ei vältä kukaan. Ongella istuskeluun, mihin hukkasit minihameesi, elä hetkessä, olemme katsastus vielä täysipäitä. Puolen vuosisadan iän saavutit ja meidät kaikki sillä yllätit Intoa riittä moneenkin menoon. Oot miehen ikän tullut siis, tulee elämänhimo kuin ryyppyyn, kasvun vauhtiajot riemu. Toiminnan loisto, minä olen jo monta kertaa herännyt vanhana.

 

Runo vuotiaalle: runo 30 vuotiaalle

Päivä paistaa, hymyy suu.Koulutiensä nyt kun aloittaa uusia kavereita siellä saa.Mutta henkemme ei vanhene, vuos vuodelta vain nuortuu.”